رئیس سازمان چای کشور با تاکید بر اینکه چای سنواتی که در دست دولت و در انبارها بوده، پلمب شده است، گفت: 4 هزار تن چای سنواتی که سالها در انبار استان گیلان باقیمانده و تخریب شده بود و مورد مصرف صنعتی نداشت، بهصورت طبیعی تبدیل به کمپوست شده است.
علی محرر با بیان اینکه همه چای سنواتی مانده در انبارها به کمپوست تبدیل نمیشود، به ایسنا گفت: بخشی از این چای خارج از مصرف انسانی، یعنی تبدیل به تئین و کافئین شده و بخشی برای مصرف صنعتی تامین خواهد شد.وی درباره میزان چای سنواتی موجود در انبارها، گفت: بخشی از این چای قبلا فروخته شده و بخشی در انبارها مانده و نم کشیده است که پس از تخلیه انبارها میتوان میزان آن را مشخصا اعلام کرد. همچنین براساس توافق اولیه با دانشگاهها مقرر شده تا بخشی از چای سنواتی به کافئین تبدیل شود که البته هنوز این موضوع قطعی نشده است.
محرر در حالی از اعلام رقم دقیق چای سنواتی دپو شده در انبارها خودداری کرده است که به گفته برخی دستاندرکاران در طول 15 سال گذشته 104 هزار تن چای باقیمانده از سالهای گذشته در انبارهای کشور بدون استفاده باقی مانده است.همچنین چندی پیش کارگروه دولت تصویب کرد تا این چایها به کمپوست و کود گیاهی تبدیل شود اما هنوز اعتبار و بودجهای برای کودشدن ندارد. از سوی دیگر سالانه در کشورمان 30 هزار تن چای تولید و خرید تضمینی میشود که از این میزان 7 هزار و 500 تن در بازار مصرف داخلی به فروش رفته و بقیه باقی میماند تا شاید روزی صادر یا کمپوست شود.